Proje detayları:

Ertuğrul Bitlis

Zorlu dar bölgesinde hafiflikle gezinen yapıt, evi şekillendiren kurucu unsurlar olarak manzarayla açık bir bağlantıdan yararlanıyor. Bir kısıtlama omurgası tarafından desteklenen verimli ve kompakt ev yapımında Japonların mekan eklemleme hassasiyetlerine atıfta bulunuyor. Şehir içi huzurlu bir yerleştirme örneği olarak nitelendirilebilir. Açıklık hissini korurken mahremiyetin yaratılması, yoğun nüfuslu yerel ortamında memnuniyetle karşılanan bir denge oluşturur. Doğal unsurların dahil edilmesi ve gür yeşillik ve suya daldırma yoluyla daha da vurgulanan bir tür sığınak sunuyor. Evin çevresinde oturma biçiminde bir incelik vardır ve sonuç olarak komşu ve daha tanıdık yaklaşımlara karşı çıkarak modern eve kendi bakış açısını sunar. Açıklık ve doğa ile bağlantıya tepki olarak hareket eden daha hafif bir yaklaşım genellikle hem kıyı hem de kırsal alanlarda bulunurken, bu durumda karşılama ve kucaklama ilkeleri hala mevcuttur ve bunların varlığı bağlam için bir rahatlama sağlar. Bir dizi mekanizma aracılığıyla, kamu, özele yumuşak bir şekilde karışırken, duraklama ve yansıtma alanları, sakinleri bir araya getiren alanlarla dengelenir. Sonuç olarak oluşturulan açık bir denge vardır. Aynı zamanda yaşamanın ruhunu ve su ile olan bağlantısını yakalanması hedeflendi.

Mekân Kullanımı

Sıcaklık Duygusu Konut Kalitesine İşlendi

Sanat Yap

Topluluk Odağı ve Duyarlılığı Sunar

Müşteri Yorumları

Open chat