Gölköy Taş Ev

Geleneksel yerleşim planını tersine çeviren Kaplan inşaat projesi, yaşam alanlarını yükseltmek ve doğal ışıkla doldurmak için özel bir tasarım ve inşa sürecini tamamladı. İki kata yayılan plan, yaşam alanlarını üst kata konumlandırarak, alanların doğal ışıkla doldurulmasına ve ağaçların gölgeliği içinde rahatça oturulmasına olanak tanındı.

Bu projede, sakinlerinin iç etkileşimi ve evin doğayla olan angajmanının sunumu gerçekleştirildi. Her odanın farklı açılardan manzaraya erişimi sağlandı. Ayrıca bol ışık alacak şekilde geniş pencere sistemleri kullanıldı. İçeriden dışarıya kesintisiz görüş çizgileri aracılığıyla kazanılan boyut ve derinlik, bina kabuğunun ötesine geçen bir perspektif sunmayı başardı. 

Mekân Kullanımı

Sürükleyici Eşsiz Tasarım

Sanatsal Özellikler

Benzersiz Duyarlılık Örneği
Open chat